چه کسی مشاور مدیریت ما باید باشد؟
اکثریت قریب به اتفاق افرادی که در این حوزه خود را به عنوان مشاور معرفی می کنند، از آن دسته از افرادی هستند که هرگز هیچ سمت اجرایی و یا مدیر کسب و کار مستقلی نداشته اند. یک مشاور آگاه و خبر در زمینه مدیریت، شخصی است که جدا از دسترسی به معلومات تخصصی و دانشگاهی، سابقه حضور در بازار محلی (بازار(B2C) و شرکتها(B2B) و سازمان ها(B2G)) و جهانی را نیز داشته باشد.
با انتخاب اینجانب به عنوان مشاور مدیریت می توانید از تجربیات قبلی من در سمت های مدیر اجرایی، مدیر فروش و بازاریابی، مدیر پروژه، مدیر برند و … نیز استفاده کنید.
همچنین تشخیص قسمتی از توانایی های مشاوران خبره به سطح دسترسی ها و ارتباطات ایشان در بازار بستگی دارد و قطعاً مشاوری که سابقه همکاری با بیش از 25 شرکت داخلی و خارجی را در برگ سوابق خود به همراه داشته باشد، موثرترین همراه شما در این زمینه خواهد بود.
اینجانب، ضمن تحصیل در رشته های تجارت الکترونیک با گرایش کسب و کار و مدیریت بازاریابی استراتژیک از تجربه ای موثر برخوردار است که با رعایت حد وسط مسائل آکادمیک و بازار می تواند شما را در دست یافتن به بزرگترین دستاوردها همراهی نماید.
وظایف یک مشاور مدیریت چیست؟
اگر حضور سلیم خلیلی را در سمت مشاور مدیریت تنها در حد تشریفات می دانید، تا به اینجا موفق بوده اید اما متاسفانه وی مایل به حضور در یک جایگاه کلیشه ای و غیر کاربردی نیست.
مهمترین وظیفه یک مشاور مدیریت، قراردادن شما در مسیر صحیح برنامه ریزی هایتان برای بازار می باشد. درواقع شما می توانید با مطرح کردن نظرات و پیشبینی های خود به سه نتیجه برسد:
۱- راه اشتباه کدام است.
۲- صحیح ترین مسیر چه می تواند باشد.
۳- در صورت امکان راه سوم چیست و چگونه در آن مسیر قرار خواهیم گرفت.
نکته مهم آن است که بدانید وظیفه تدوین طرح های توجیهی در حوزه بازاریابی به عهده مشاور نبوده و او تنها می توانند نقاط مضر، پرسود و مفید را به شما نشان داده و شما را برای تکمیل، بهبود و یا تعویض طرح راهنمایی کند.
همچنین مشاور بازاریابی موظف است تا با بررسی دقیق توانایی ها، پتانسیل ها و بودجه های در اختیار، مناسب ترین بازار و موقعیت مناسب را به شما معرفی نماید.
آیا قرارداد مشاور مدیریت به صورت تضمینی منعقد می گردد؟
به هیچ وجه! چرا که تمامی حوزه های اختیار در دست شماست و مشاور تنها منبعی برای اطمینان از صحت تصمیم گیری ها و با متوجه شدن اشکالات و اشتباهات احتمالی در برنامه ریزی ها و تصمیم گیری ها می باشد.
کدام کسب و کارها به حضور مشاور مدیریت نیازمندند؟
تمامی صنایع و کسب و کارها، پیش از آنکه فعالیت خود را شروع کنند نیازمند حضور یک مشاور لایق و آشنا به اصول بازار می باشند. در صورتی که پس از راه اندازی کسب و کار خود ، نیاز به حضور مشاور را احساس کرده اید می بایست انرژی بیشتری را برای تصحیح فعالیت های خود صرف کنید.
آیا بدون حضور یک مشاور خبره مدیریت می توان به راه پیش رو ادامه داد و موفقیت رسید؟
پاسخ صادقانه شما یک “نه” بزرگ است! بدون حضور مشاور شاید بتوانید کسب و کار خود را شروع کرده و در کوتاه مدت به موفقیت های بعضاً خوشانید برسید اما ادامه راه بدون حضور یک کارشناس عملاً غیر ممکن و پر مخاطره است.
بازاریابی جنگ است. در جنگ شما دو وظیفه دارید. نخست فتح مناطق مورد نظر، سپس حفاظت و پاسداری از مناطقی که به تصرف خود در آورده اید. یکی از مسائلی که مشاور به آن توجه دارد، همان پاسداری از منافع و موقعیت های شما در بازار است.
چرا مشاور مدیریت تا این حد پر هزینه است؟
اگر ارزش کسب و کار خود را در حد جان خویشتن می دانستیم، پی می بردیم که این هزینه ها معمول و منطقی است. مشاور اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهد که کسب آنها برای خودش بعضاً میلیون ها تومان هزینه در برداشته است. مشاوران تنها اطلاعاتی از موفقیت های خود را در اختیار مشتریان خود قرار نمی دهند، بلکه ارزشمندترین اطلاعاتی که از ایشان به شما خواهد رسید، اطلاعاتی درباره چگونگی ضرر و زیان های کسب و کارهای شخصی و یا اطلاعاتی درباره شکست هایی که قبلاً در سایر همکاری ها تجربه کرده اند می باشد.
با صرف هزینه برای مشاوره با چنین افرادی می توانید از سرمایه ها و موقعیت خود در بازار دفاع کنید.