کیندر Kinder
خامه شکلاتی کره بادام زمینی را شکست داد
سلیم خلیلی مشاور مدیریت در حوزه بازاریابی و فروش، منابع انسانی، عارضه یابی، مدیریت استراتژیک و … و مدرس دوره های زبان بدن، مشتری مداری و …. این مطلب را برای شما انتخاب کرده است
«پیترو فررو»، یک کلوچهساز و شیرینیپز ایتالیایی بود که در سال 1898 در شهر داگلیانی به دنیا آمد و برای کار به تورین رفت. او در جنگ جهانی دوم مجبور شد شیرینیفروشی خود را به شهر آلبا منتقل کند.
پیترو به کار خود بسیار علاقه داشت و به همراه همسرش پیرا که به او در کارهای قنادی کمک میکرد، همیشه شیرینیهای جدید و خوشمزه درست میکرد. او در سال 1946 از ترکیب فندق و کاکائو محصول جدیدی ابداع کرد که شبیه شکلات بود و طعم و مزه دلچسبی داشت. او این محصول را «پاستا جیاندوجا» نامید. پاستا جیاندوجا مورد استقبال سوپرمارکتهای ایتالیایی قرار گرفت و آنها نان را از مشتریان خود میگرفتند و روی آن شکلات مخصوص فررو را قرار میدادند. پس پیترو به فکر افتاد تا برای بازاریابی این محصول شرکت جدیدی با نام خود تاسیس کند. برادرش جیووانی و پسرش میشل نیز به او پیوستند.
اولین فروش این محصول، بالغ بر 300 کیلوگرم بود که این تازه محصول جامد چند سال بعد او جیاندوجا «سوپر کرم» را معرفی کرد که مانند خامه روی نان آغشته میشد. در پایان آن سال شرکت حدود 50 نفر را استخدام کرده بود. همچنین پیترو خودروهای ارسال محصولات خود را برای کاهش هزینههای شرکت خریداری کرد که با نصب آرم فررو، از آنها برای تبلیغات شرکت نیز استفاده میبرد.
سه سال بعد پیترو فوت کرد و کارخانه را به برادرش سپرد.
کارخانه آنها به تولید محصولات جدید ادامه داد و با معرفی «مون چری» به موفقیت دیگری دست یافت. مون چری شکلاتی بود که درون آن با شربتی از گیلاس پر شده بود.
در اوایل دهه 1950 میشل پس از فوت پدر و عمویش، مدیریت شرکت را به عهده گرفت. او با یک شرکت کوچک با چشماندازهای بزرگ جهانی روبهرو بود و هدفش رساندن شرکت به اوج قلههای پیشرفت و موفقیت بود. پس در سال 1956 اولین کارخانه خارجی خود را در شهر «آلندورف» در نزدیکی فرانکفورت آلمان تاسیس و شروع به تولید شکلات فندقی با دو برابر کارامل برای بازار آلمان کرد. کارخانه دیگری نیز در سال 1959 در فرانسه ساخته شد.
در سال 1963 میشل، فروش سوپرکرم را با توزیع در سراسر اروپا چندین برابر کرد و نام آن را برای سهولت تلفظ در سایر زبانها به «نوتلا» تغییر داد. اولین شیشه با نام جدید در 20 آوریل 1964 از کارخانه خارج و بازاریابی برای آن در خارج از ایتالیا آغاز شد. امروزه «نوتلا» پرطرفدارترین شکلات خامهای در اروپا به شمار میرود وتولید متوسط آن از 180هزار تن در سال تجاوز میکند.
محصول بعدی فررو «تیک تاک» بود که در سال 1969 معرفی شد. تیک تاک در جعبههای پلاستیکی شفاف عرضه میشد که درپوش تاشو داشت. بعدها در کنار طعم نعنای تازه، چاشنیهای مختلف دیگری از جمله: دارچین، پرتقال، لیمو، گیلاس و … نیز به آن اضافه شد و جعبههای پلاستیکی برای هر طعم، رنگ مخصوص به خود پیدا کردند. تیک تاک گزینه مناسبی برای ورود به بازارهای آمریکای شمالی بود؛ زیرا نوتلا برای فروش در آنجا باید با محصول پرفروش «کره بادام زمینی» رقابت میکرد. در همان سال فررو شعبه خود را در نیویورک افتتاح کرد. موفقیت آنها در فروش تیک تاک باعث تاسیس شعبه بعدی فررو در نیوجرسی شد.
در سال 1972 تخممرغ شانسیهای فررو با نام «کیندر» روانه بازار شد. تخممرغهای شانسی از جنس شکلات بودند و داخل آنها اسباببازیهای مخصوص کودکان قرار داشت که معمولاً نیاز به سرهمکردن داشتند. این اسباببازیها توسط طراحان داخلی و خارجی (مثلا آندره روشه، هنرمند فرانسوی) طراحی و در کارخانههای مختلف ساخته میشدند. یکی از آنها شرکت کوچک «roduzioni Editoriali Aprile» بود که توسط دو برادر به نامهای روگرو و والریو آپریل در تورین ایتالیا تاسیس شده بود.
علاوه بر طعم خوشمزه تخممرغها، جنبه کلکسیونی این اسباببازیها باعث علاقه بیشتر کودکان به خرید آنها میشد. خیلی از بزرگسالان اروپایی نیز به جمعآوری اسباببازی داخل تخممرغها علاقه پیدا کردند و حتی بازاری نیز برای آن درست شد. در آمریکا فروش تخممرغهای شانسی کیندر، در صورتی که داخل آن اسباببازی باشد از سوی دولت آمریکا به خاطر مسائل ایمنی ممنوع شد. در عوض در آنها، شکلات دیگری قرار دادند و به آمریکا صادر کردند.
فررو به سرعت به گسترش جهانی خود ادامه داد و شعبههایی در برزیل، آرژانتین، کانادا و اکوادور باز کرد و سپس به سمت استرالیا و نیوزیلند کشیده شد. همچنین از زادگاه خود نیز غافل نبود و دو کارخانه بزرگ دیگر در ایتالیا ساخت و با تولید شکلات روشه به عرصه شکلاتهای لوکس وارد شد.
در اواخر دهه 1990 فررو به بازارهای شرقی اروپا وارد شد و فروش آن به مرز 3 میلیارد یورو رسید که بیش از سه چهارم آن مربوط به فروش خارج از ایتالیا بود. برای حفظ این بازار، در سال 1997 کارخانه جدیدی با سرمایه 100 میلیون دلار در برزیل که بزرگترین تولیدکننده قهوه و کاکائو جهان است، تاسیس شد.
اکنون فررو بیش از 20 محصول تولید میکند و کماکان به دنبال معرفی محصولات جدید میباشد. در سال 2000، شرکت اقدام به تولید نوشیدنیهای گرم آماده نمود و همچنین شکلات «مون آمور» را معرفی کرد. در حال حاضر بیش از 21هزار نفر در سراسر دنیا برای فررو کار میکنند و فروش شرکت در سال گذشته میلادی بیش از 6میلیارد یورو برآورد شده است. در سال 2009 طبق آمار موسسه اعتبار، فررو را به عنوان مشهورترین نام در سراسر جهان معرفی کرد.