مدیریت مقتدرانه
سلیم خلیلی مشاور مدیریت و مدرس در حوزه های بازاریابی و فروش، مذاکره، زبان بدن، منابع انسانی، عارضه یابی سازمان، مدیریت استراتژیک، مدیریت برند و … این مطلب را برای شما انتخاب کرده است
سريما نازاريان
منبع: HBR
مديريت نيازمند نشان دادن اقتدار است. اگر شما سعي کنيد از شيوه رهبري فرد ديگري تقليد کنيد، شکست خواهيد خورد. کارکنان از فردي که خودش در رفتارهاي مديريتي که از خود نشان ميدهد تاثير زيادي نميگذارد، اطاعت نميکنند. آدمها دوست ندارند احساس کنند که مديرشان ميخواهد فريبشان دهد و تقليد کردن از فردي ديگر يک فريب بزرگ به نظر ميرسد.
کارکنان و مديران هر دو اقتدار را نتيجه امانت، صداقت و درستي ميدانند. اين صفتي است که مديران عالي را از ديگران متمايز ميکند. ولي بسياري از رهبران به اشتباه فکر ميکنند که اقتدار صفتي غيراکتسابي است. به اين معنا که افراد با اين صفت به دنيا ميآيند و نميتوان آن را در فردي که آن را ندارد پرورش داد. در واقع اقتدار صفتي است که ديگران بايد به شما نسبت دهند. هيچ مديري نميتواند در آينه نگاه کند و بگويد «من مقتدر هستم!» اقتدار با چيزي که ديگران در شما ميبينند تعريف ميشود. چيزي که تا حد زيادي هم به وسيله خود شما قابل کنترل است.
در واقع مديراني که براي مقتدر بودن تمرين نميکنند، زماني که به نقشهاي بالاتر ارتقا مييابند، با مشکل برخورد ميکنند. اقتدار منعکس کننده برخي زمينههاي دروني يک مدير است، بنابراين نميتواند نقش بازي کردن صرف باشد. ولي مديران عالي در عين حال ميدانند که کدام زمينههاي فرديشان را در چه زماني بايد به چه کساني نشان دهند. آنها همانند مارمولکهايي هستند که خودشان را بر اساس موقعيت و افرادي که در کنار آنها قرار ميگيرند تنظيم ميکنند. مديران مقتدر هميشه روي جايي که ميخواهند به آن برسند تمرکز ميکنند، ولي در عين حال فراموش نميکنند که از کجا آمدهاند. آنها متمايز بودن خودشان را حفظ ميکنند و در عين حال ميدانند که چگونه با فرهنگهاي مختلفي که در آن قرار ميگيرند خودشان را وفق دهند.
مديريت شهود
پايهگذاري اقتدار يک چالش دو طرفه است. اول اينکه شما بايد اطمينان حاصل کنيد که حرفهايتان با کارهايتان تطابق دارد، در غير اين صورت کارکنانتان هرگز شما را به عنوان يک فرد مقتدر نميبينند. همه اهميت هماهنگي را براي به وجود آوردن اقتدار ميدانند، ولي مديران عالي علاوه بر حرف زدن در مورد آن به آن عمل هم ميکنند. اغراق نيست اگر بگوييم مديران عالي باورهايشان را زندگي ميکنند.
ولي تنها عمل کردن به حرفي که ميزنيد کافي نيست. در عين حال بايد سعي کنيد با افراد ارتباط برقرار کنيد تا بتوانيد کارکنان را مجبور به دنبال کردن کارهاي خودتان کنيد. بنابراين دومين چالش مديران مقتدر يافتن زمينههاي مشترک با افرادي است که شما مايليد به عنوان کارمند استخدامشان کنيد. اين به آن معنا است که شما بايد در مواجهه با آدمهاي متفاوت چهرهاي متفاوت هم از خودتان به نمايش بگذاريد. نيازي که بسياري از افراد نميتوانند آن را در کنار اقتدار قرار دهند و فکر ميکنند با آن تناقض دارد. اين نقش بازي کردن ضرورتا قلابي و فريبناک نيست. همان طور که گفتيم افراد به راحتي فيلم بازي کردن را تشخيص ميدهند. اگر مديري نقشي را بازي کند که در واقع خودش نيست، کارکنانش دير يا زود به اين موضوع پي ميبرند و احساس ميکنند فريب خوردهاند و زماني که کارکنان مديري به اين تفکر در مورد او برسند، در اين صورت به حالت اوليه برگرداندن همه چيز براي يک مدير کاري بسيار دشوار خواهد بود.
بازي کردن نقشهاي مختلف معمولا نيازمند فکر و کار فراواني است. يکي از تاثيرگذارترين مديران تجاري دنيا ميگويد: «من زماني که ميخواهم با گروهي از افراد رو به رو شوم، اول سعي ميکنم بفهمم آدمهايي که خواهم ديد چه فکري ميکنند، حرفهايي که ميخواهم بزنم را آماده ميکنم و سعي ميکنم مشخص کنم که در مواجهه با اين افراد چه کسي خواهم بود. من تصميم ميگيرم که افرادي که قرار است آنها را ببينم، چه جنبههايي از شخصيت من را بايد ببينند.»
حال سوال اين است که چگونه ميتوان بخشهايي از شخصيت خود را بدون قلابي و فريبآميز به نظر آمدن به نمايش گذاشت.
خودتان و ديگران را بشناسيد
مسلما اين کار نيازمند مهارت و تمرين فراوان است. در طول زمان و با به دست آوردن تجارب گوناگون مديران به نقشهاي مختلفي دست مييابند که آنها را قادر ميکند که در موقعيتهاي مختلف و در زمان مواجهه با آدمهاي متفاوت نقشهاي مختلفي را بازي کنند. در واقع اگر مديري موفق به ياد گرفتن اين نقشها نشود، در اين صورت مجبور به استخدام کردن تنها آن دسته از افرادي خواهد بود که با آنها جنبههاي مشترک دارد، استفاده از اين شخصيتهاي متفاوت نيازمند اين است که فرد به خوبي خودش را بشناسد و در عين حال بخواهد اين دانش را با ديگران هم به اشتراک بگذارد، ولي اين موضوع به اين معنا نيست که اين افراد زمان زيادي را به مديتيشن ميگذرانند، در واقع بسياري از بزرگترين مديران حتي آگاه نيستند که دارند خودشان را در معرض شناخت ديگران ميگذارند و چيزهايي از خودشان را که ميدانند در معرض ديد ديگران ميگذارند و همين موضوع است که باعث ميشود تقليد کردن از اين مديران کار بسيار دشواري باشد.
ولي سوال اينجا است که مديران مقتدر چگونه اين توانايي را به دست ميآورند؟ ساده بودن هدفهاي آنها در بسياري موارد به آنها کمک ميکند. يک مدير عالي به ندرت سعي ميکند در عين حال به بيش از سه يا چهار هدف عالي برسد. او به اين هدفها باور دارد و همه آنها هم به نوعي به يکي از شخصيتهاي او وابسته هستند. شيوه حرف زدن او با کارکنانش در مورد اين اهداف بسيار با هيجان است که باعث ميشود افراد حتي بخشهاي بيشتري از شخصيتش را ببينند.
تحقيقات در عين حال نشان ميدهند که مديران هميشه سعي ميکنند به کارکناني که به آنها بازخورد صادقانه ميدهند، نزديک تر شوند. در واقع کارکنان مدتي که از مدير بودن مديرانشان ميگذرد، به تدريج حرفهايي که مدير ميخواهد آنها را بشنود را به خوبي شناسايي ميکنند و پس از مدتي تنها آن حرفها را به او ميزنند و به اين ترتيب برخي واقعيات هرگز به گوش مدير نميرسد. بنابر اين هميشه افرادي لازم هستند که اين واقعيتها را به مديران بگويند.
از خودتان استفاده کنيد
زماني که مديري به سمت مديريت ميرسد، ممکن است با زماني که شروع به کار کرده بود، بسيار متفاوت باشد، ولي فارغ از نقشهايي که يک مدير در کارهاي مختلف از آنها استفاده ميکند، اقتدار يک مدير هميشه وابسته به کيستي او است. بنابر اين هيچ مديري نميتواند يک مدير مقتدر باشد مگر اينکه رابطهاش را با گذشته اش و رابطه کارکنانش را با گذشته شان به خوبي نگه دارد.
مديران مقتدر از گذشته شان استفاده ميکنند تا بتوانند با کارکنانشان به اشتراک برسند. البته هميشه بايد به گذشته کارکنان هم توجه کرد. اگر مديريت بدون توجه به اين واقعيت که به فرض کارکنانش از فقر مطلق به اينجا رسيدهاند، دائم در مورد ثروت خانوادگياش صحبت کند، مسلما تاثيري که در کارکنان بر جاي ميگذارد اقتدار نيست.
البته بايد توجه کرد که شيوهاي که افراد خودشان را تعريف ميکنند، بسيار وابسته به فرهنگ، جنسيت، نژاد، مقام و جايي است که فرد از آنجا آمده است. مديران مقتدر با واقعيت خودشان کنار آمدهاند و ميدانند چگونه از آن استفاده کنند تا با کارکنانشان به تفاهم برسند. مديران مقتدر زماني که با کارکناني مواجه ميشوند که با آنها بسيار متفاوت هستند، احساس خطر نميکنند، بلکه از آنها استقبال ميکنند.
تنها بهاندازهاي که لازم است منطبق شويد
زماني که مديري تصميم ميگيرد که چه جنبههاي شخصيتياش را ميخواهد به ديگران نشان دهد و هر جنبه را به چه افرادي نشان دهد، او در عين حال بايد تصميم بگيرد که تا چهاندازهاي ميخواهد با هنجارهاي جامعه و سازمان منطبق شود. دشواري کار از آنجا ميآيد که يک مدير بايد تشخيص دهد که تا چهاندازه به نرمها احترام بگذارد. اگر اين مقدار زياد باشد، در اين صورت مدير اقتدار و خاص بودنش را از دست ميدهد و اگر بسيار کم هم باشد، مدير بيش از پيش از ديگران جدا ميشود.
مديران مقتدر ميدانند که چگونه ميان متمايز بودن خودشان با فرهنگي که در آن عمل ميکنند تعادل ايجاد کنند. آنها به محض اينکه به جايي ميرسند، سعي نميکنند همه چيز را تغيير دهند، چرا که ميدانند يک مدير مقتدر قبل از هر کاري بايد در ميان رهروانش مقبوليت به دست بياورد. در سازمانهاي پيچيده مديران ميتوانند از ميان نرمها و عناصر فرهنگي سازمان آنهايي که خودشان را با آنها ميشناسانند و آنهايي که قبولشان ندارند، تعدادي را انتخاب کنند.
افراد اکثرا فکر ميکنند که اقتدار متضاد حقه است. چيزي که صريح و ساده است و پيچيده نيست، ولي اين تفکر در مورد اقتدار نه تنها ساده انگارانه است، اشتباه هم هست. مديراني که گمان ميکنند که اقتدارشان از ابراز کردن کنترل نشده خودشان به صورت تمام و کمال به دست ميآيد، هرگز مديراني مقتدر نخواهند شد. مديران برتر ميدانند که اعتبار آنها براي اقتدار نيازمند تمرين و ممارست بسيار براي به دست آوردن است.
آنها ميدانند که تنها با فريب دادن ديگران نميتوانند يک مدير مقتدر باشند. همه مديران مقتدر افراد پيچيدهاي هستند. بسياري از آمريکاييها، رونالد ريگان را به عنوان رييسجمهوري مقتدر ميشناسند، ولي جالب اينجا است که در عين حال اين فرد اولين هنر پيشه حرفهاي هم بوده است که به مقام رياستجمهوري آمريکا رسيده است.
مشاور مدیریت، بازاریابی و فروش، بازاریابی، فروش، مشاوره مدیریت، تبلیغات، منابع انسانی، مدیریت استراتژیک، بازاریاب، ویزیتور، آموزش، خدمات، برنامه ریزی، کیفیت، مدیریت کیفیت، مدیریت منابع انسانی، مدیریت فناوری اطلاعات، مدیریت منابع، مدیریت مالی، مدیریت پروژه، مدیریت بازار، مدیریت تحقیقات، بازار، مدیریت تحقیق و توسعه، مدیریت ارتباط با مشتری، مدیریت شکایت مشتری، مدیریت سنمجش رضایت مشتری، مدیریت پایگاه داده، مدیریت استراتژیک، مدیریت فروش، مدیریت پیش بینی فروش، مدیریت برنامه بازار، مدیریت برنامه فروش، مدیریت تبلیغات، مدیریت برند، مدیریت موفقیت، مدیریت راه موفقیت، مدیریت پول، مدیریت زبان بدن، مدیریت کسب و کار، مدیریت نرم افزار، مدیریت ایرانی، مدیریت بازاری، مدیریت توریسم، مدیریت گردشگری، مدیریت آژانس، مدیریت دمینگ، مدیریت پورتر، مدیریت، مشاوره، مدیر، مدیریت مصاحبه، مدیریت استخدام، مدیریت زمان، مدیریت کارخانه، مدیریت حملات، مدیریت بحران، مدیریت سامانه، مدیریت زنجیره تامین، مدیریت مشتری، مدیریت رفتار مشتری، مدیریت روانشناسی مشتری، مدیریت روانشاسی، مدیریت اخلاق، مدیر، مدیریت خرید، مدیریت پشتیبانی، مدیریت مذاکره، مدیریت زمان در مذاکره، مدیریت مذاکره موثر، مدیریت مذاکرات، مدیریت مذاکرات موفق مذاکره، دوره آموزش مدیریت موفقیت در کسب و کار، امکان سنجی، مدیریت عملکرد، مدیریت خرده فروشی، مدیریت شرکت مدیریت کلان، مدیریت اقتصاد، زنجیره ارزش پورتر، چرخه دمینگ، زنجیره ارزش، تحلیل swot ، هنری فایول، زنجیره ارزش، مایکل پورتر، آمیخته بازاریابی، 4p مدل ، زنجیره ارزش پورتر، 14 اصل فایول، آمیخته بازاریابی، کتابخانه زیرساخت فناوری اطلاعات، مصاحبه شغلی، اصول 14 گانه هنری فایول، خدمات پس از فروش در بازاریابی، دوره آموزشی microsoft crm ، ماتریس swot، تسهیلات بانکی، مدیریت صادرات، وام بانکی ، Management consulting , marketing and sales, marketing, sales , management consulting , advertising, human resources , strategic management , marketing, visitor , education, planning, quality , quality management, human resource management , information technology management , resource management , management financial , project management, market research, management , marketing , management, research and development, customer relationship management , customer complaint management , customer satisfaction Snmjsh management , database management, strategic management , sales management , sales forecasting management , program management market program management, sales management, advertising, brand management , management success, management success , management, money management, body language, business management , software management , Iranian management , market management, tourism management , tourism management , agency management , management Deming , Porter’s management , management consulting, management , interview management , recruitment management , time management, plant management , management attacks, crisis management, system management , supply chain management , customer management , behavior management , customer management, customer psychology , management, psychology , ethics management , Manager, purchasing Manager , support management , negotiation management , time management , negotiating , negotiation, effective management , negotiation management , negotiation management , successful negotiation, success in business management training , feasibility , performance management, retail management , company management macroeconomic management , economic management, Porter’s value chain , Deming cycle , value chain analysis, swot, Henry Fayvl value chain , Porter , marketing mix , 4p model, Porter’s value chain , Article 14 Fayvl , marketing mix , the IT infrastructure Library information, job interview , Henry Fayvl of 14 persons , after sales services, marketing , training microsoft crm, matrix swot, credit, export management , mortgage banking، مشاور مدیریت، بازاریابی و فروش، بازاریابی، فروش، مشاوره مدیریت، تبلیغات، منابع انسانی، مدیریت استراتژیک، بازاریاب، ویزیتور، آموزش، خدمات، برنامه ریزی، کیفیت، مدیریت کیفیت، مدیریت منابع انسانی، مدیریت فناوری اطلاعات، مدیریت منابع، مدیریت مالی، مدیریت پروژه، مدیریت بازار، مدیریت تحقیقات، بازار، مدیریت تحقیق و توسعه، مدیریت ارتباط با مشتری، مدیریت شکایت مشتری، مدیریت سنمجش رضایت مشتری، مدیریت پایگاه داده، مدیریت استراتژیک، مدیریت فروش، مدیریت پیش بینی فروش، مدیریت برنامه بازار، مدیریت برنامه فروش، مدیریت تبلیغات، مدیریت برند، مدیریت موفقیت، مدیریت راه موفقیت، مدیریت پول، مدیریت زبان بدن، مدیریت کسب و کار، مدیریت نرم افزار، مدیریت ایرانی، مدیریت بازاری، مدیریت توریسم، مدیریت گردشگری، مدیریت آژانس، مدیریت دمینگ، مدیریت پورتر، مدیریت، مشاوره، مدیر، مدیریت مصاحبه، مدیریت استخدام، مدیریت زمان، مدیریت کارخانه، مدیریت حملات، مدیریت بحران، مدیریت سامانه، مدیریت زنجیره تامین، مدیریت مشتری، مدیریت رفتار مشتری، مدیریت روانشناسی مشتری، مدیریت روانشاسی، مدیریت اخلاق، مدیر، مدیریت خرید، مدیریت پشتیبانی، مدیریت مذاکره، مدیریت زمان در مذاکره، مدیریت مذاکره موثر، مدیریت مذاکرات، مدیریت مذاکرات موفق مذاکره، دوره آموزش مدیریت موفقیت در کسب و کار، امکان سنجی، مدیریت عملکرد، مدیریت خرده فروشی، مدیریت شرکت مدیریت کلان، مدیریت اقتصاد، زنجیره ارزش پورتر، چرخه دمینگ، زنجیره ارزش، تحلیل swot ، هنری فایول، زنجیره ارزش، مایکل پورتر، آمیخته بازاریابی، 4p مدل ، زنجیره ارزش پورتر، 14 اصل فایول، آمیخته بازاریابی، کتابخانه زیرساخت فناوری اطلاعات، مصاحبه شغلی، اصول 14 گانه هنری فایول، خدمات پس از فروش در بازاریابی، دوره آموزشی microsoft crm ، ماتریس swot، تسهیلات بانکی، مدیریت صادرات، وام بانکی ، Management consulting , marketing and sales, marketing, sales , management consulting , advertising, human resources , strategic management , marketing, visitor , education, planning, quality , quality management, human resource management , information technology management , resource management , management financial , project management, market research, management , marketing , management, research and development, customer relationship management , customer complaint management , customer satisfaction Snmjsh management , database management, strategic management , sales management , sales forecasting management , program management market program management, sales management, advertising, brand management , management success, management success , management, money management, body language, business management , software management , Iranian management , market management, tourism management , tourism management , agency management , management Deming , Porter’s management , management consulting, management , interview management , recruitment management , time management, plant management , management attacks, crisis management, system management , supply chain management , customer management , behavior management , customer management, customer psychology , management, psychology , ethics management , Manager, purchasing Manager , support management , negotiation management , time management , negotiating , negotiation, effective management , negotiation management , negotiation management , successful negotiation, success in business management training , feasibility , performance management, retail management , company management macroeconomic management , economic management, Porter’s value chain , Deming cycle , value chain analysis, swot, Henry Fayvl value chain , Porter , marketing mix , 4p model, Porter’s value chain , Article 14 Fayvl , marketing mix , the IT infrastructure Library information, job interview , Henry Fayvl of 14 persons , after sales services, marketing , training microsoft crm, matrix swot, credit, export management , mortgage banking، مشاور مدیریت، بازاریابی و فروش، بازاریابی، فروش، مشاوره مدیریت، تبلیغات، منابع انسانی، مدیریت استراتژیک، بازاریاب، ویزیتور، آموزش، خدمات، برنامه ریزی، کیفیت، مدیریت کیفیت، مدیریت منابع انسانی، مدیریت فناوری اطلاعات، مدیریت منابع، مدیریت مالی، مدیریت پروژه، مدیریت بازار، مدیریت تحقیقات، بازار، مدیریت تحقیق و توسعه، مدیریت ارتباط با مشتری، مدیریت شکایت مشتری، مدیریت سنمجش رضایت مشتری، مدیریت پایگاه داده، مدیریت استراتژیک، مدیریت فروش، مدیریت پیش بینی فروش، مدیریت برنامه بازار، مدیریت برنامه فروش، مدیریت تبلیغات، مدیریت برند، مدیریت موفقیت، مدیریت راه موفقیت، مدیریت پول، مدیریت زبان بدن، مدیریت کسب و کار، مدیریت نرم افزار، مدیریت ایرانی، مدیریت بازاری، مدیریت توریسم، مدیریت گردشگری، مدیریت آژانس، مدیریت دمینگ، مدیریت پورتر، مدیریت، مشاوره، مدیر، مدیریت مصاحبه، مدیریت استخدام، مدیریت زمان، مدیریت کارخانه، مدیریت حملات، مدیریت بحران، مدیریت سامانه، مدیریت زنجیره تامین، مدیریت مشتری، مدیریت رفتار مشتری، مدیریت روانشناسی مشتری، مدیریت روانشاسی، مدیریت اخلاق، مدیر، مدیریت خرید، مدیریت پشتیبانی، مدیریت مذاکره، مدیریت زمان در مذاکره، مدیریت مذاکره موثر، مدیریت مذاکرات، مدیریت مذاکرات موفق مذاکره، دوره آموزش مدیریت موفقیت در کسب و کار، امکان سنجی، مدیریت عملکرد، مدیریت خرده فروشی، مدیریت شرکت مدیریت کلان، مدیریت اقتصاد، زنجیره ارزش پورتر، چرخه دمینگ، زنجیره ارزش، تحلیل swot ، هنری فایول، زنجیره ارزش، مایکل پورتر، آمیخته بازاریابی، 4p مدل ، زنجیره ارزش پورتر، 14 اصل فایول، آمیخته بازاریابی، کتابخانه زیرساخت فناوری اطلاعات، مصاحبه شغلی، اصول 14 گانه هنری فایول، خدمات پس از فروش در بازاریابی، دوره آموزشی microsoft crm ، ماتریس swot، تسهیلات بانکی، مدیریت صادرات، وام بانکی